top of page

Huis van de Wijk 

Huis van de Wijk Prinsenhof

In 2006 is Ontmoetingscentrum Prinsenhof geopend. 11 jaar later zijn wij van een eenvoudig buurt-initiatief naar een volwassen stichting gegroeid. In 2016 zijn wij bovendien aangewezen tot Huis van de Wijk in Prinsenland. 

 

Ons ontmoetingscentrum biedt ruimte voor vele maandelijkse activiteiten in en rondom de wijk. Veel van deze activiteiten zijn gratis toegankelijk, sommige tegen een kleine vergoeding. Naast onze wekelijkse activiteiten bent u ook van harte welkom in ons gezellig Grand Café. Hier kunt u lekker wat drinken, lunchen of dineren. Bekijk hier onze menukaart.

HvdW_Logo_algemeen_RGB_1.0.png

OC Prinsenhof faciliteert en organiseert activiteiten voor de bewoners in onze wijk. Deze activiteiten worden door ons team van vrijwilligers, cliënten van Pameijer, professionals en stagairs georganiseerd. Wij zijn er voor iedereen in de wijk.

Foto vooringang Prinsenhof 2.jpeg
Visie voor de Toekomst

In de toekomst hopen wij onze wijk nog beter in haar behoefte te voorzien. Samen met onze partners, de Gemeente Rotterdam en Woonstad zij wij druk bezig met het bedenken hoe onze wijk er over 50 jaar uit komt te zien. Dit noemen wij het zogenaamde Next Generation project, waarin duurzaamheid en langer thuis wonen de belangrijkste doelen zijn.

 

Alhoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, staat vast dat er over 50 jaar veel meer ouderen zullen zijn dan nu. We zijn nu al bezig met het treffen van voorbereidingen om in de groeiende behoefte van deze doelgroep te voorzien. We blijven nauw samenwerken met onze partners en zullen de ontwikkelingen op dit gebied zeer zeker volgen. Hierdoor kunnen we onze wijk in haar veranderende behoefte blijven voorzien. Ook zijn wij door wethouder de Lange verkozen tot pilot  in het Seniorenhub project. Wij zijn heel benieuwd en enthousiast hoe dit verder wordt uitgewerkt. Hoe dan ook, de wijk kan ook in de toekomst op ons blijven rekenen.

bottom of page