top of page

Vacature voorzitter (onbezoldigd)

De organisatie

Ontmoetingscentrum Prinsenhof (“OC Prinsenhof”), ontstaan in 2007 is het Huis van de Wijk (“HvdW”) in Rotterdam Prinsenland. OC Prinsenhof faciliteert en organiseert, samen met haar (sociale) partners en vrijwilligers, activiteiten en ondersteuning door en voor bewoners van de wijk. In de afgelopen jaren is de focus op ouderen (55+) en mensen met een (verstandelijke) beperking uitgebreid naar kwetsbare wijkbewoners in de breedste zin van het woord. Het ontmoetingscentrum brengt (sociale) dienstverlening, (zinvolle)dagbesteding en vrijwilligerswerk samen.

 

Op dit moment bestaat de organisatie uit circa 90 vrijwilligers, 2 betaalde krachten en 5 bestuursleden. Onze jaarbegroting is circa €300k. Bijzonder is dat wij ongeveer 30% van onze begroting op eigen kracht verdienen met activiteiten en onze horeca. De rest wordt gesubsidieerd door de gemeente Rotterdam.

 

De functie

In de rol van voorzitter geef je samen met het bestuur en onze professionals vorm en invulling aan het beleid van de stichting. Hierbij moet continu goed gekeken worden naar de doelen en visie van de organisatie, de verwachtingen van subsidieverstrekkers en de behoeftes vanuit onze doelgroep en de interne stakeholders zoals vrijwilligers en medewerkers. Het bestuur heeft circa eens per 3 – 4 weken een vergadering. Hierin worden de grotere beleidsmatige, maar vaak ook operationele zaken besproken. Je stelt de agenda op (met de secretaris) en zorgt ervoor dat alles soepel en gestructureerd verloopt. Je leidt de vergadering en weet precies wie verantwoordelijk is voor een bepaald onderwerp tijdens de vergadering. Conclusies en besluiten n.a.v. een discussie kun je duidelijk communiceren, zodat deze ook direct tot actiepunten kunnen leiden. Je representeert het bestuur van de stichting richting de vrijwilligers bij (in)formele gelegenheden, als betrokkenheid vanuit het bestuur ter bemoediging van de vrijwilligers. Daarnaast representeer je, indien nodig, de organisatie naar buiten toe. De voorzitter is actief betrokken bij de werving en aanstelling van nieuwe bestuursleden en het managen van de organisatie.

 

Jouw profiel

  • HBO+ werk- en denkniveau;

  • Minimaal 4 – 6 uur per week beschikbaar;

  • Je hebt affiniteit met de doelgroepen (mensen met een verstandelijke beperking en ouderen);

  • Je hebt bestuurlijke ervaring en kunt leidinggeven;

  • Je bent besluitvaardig en weet goed diverse belangen af te wegen;

  • Je bent een goede netwerker die de organisatie op de kaart kan en wil zetten;

  • Je bent integer en transparant.

 

De sfeer in het bestuur is vriendschappelijk, de bestuursleden zijn enthousiaste mensen die hun taak weloverwogen verrichten. Solliciteren Je kunt je interesse kenbaar maken via een gemotiveerde sollicitatie gericht aan bestuur@ontmoetingscentrumprinsenhof.nl. Wij vragen van al onze vrijwilligers een VOG verklaring

bottom of page