top of page

Over Prinsenhof

Ontmoeten

Wij zijn de ontmoetingsplaats voor alle wijkbewoners. Samen zijn, samen werken en op die manier een sociaal netwerk opbouwen. Zo stimuleren wij dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en versterken wij de wijk.

Ontwikkelen

Wij zijn er ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo legt het werk in de wijkkeuken zich toe op koken, bedienen en sociale vaardigheden, terwijl het receptiewerk zich meer richt op communicatie.

Verbinden

Wij zijn een centrale plek
in de wijk waar mensen en organisaties elkaar raken. Dit betreft niet alleen activiteiten, maar ook de positie die wij hebben binnen  Rotterdam. Wij zijn de verbindende, faciliterende factor.

Ondersteunen

De vrijwilligers en betaalde krachten ondersteunen elkaar en gezamenlijk ondersteunen zij de bezoekers. Samen geven wij invulling aan de doel- stellingen en activiteiten
van OC Prinsenhof.

Ontmoetingscentrum Prinsenhof draagt bij aan het welzijn van de buurtbewoners in de wijk Rotterdam Prinsenland. In deze wijk wonen veel eenzame ouderen. Wanneer eenzaamheid lang aanhoudt, kan iemand in isolement raken. Met behulp van onze vrijwilligers bestrijden wij deze eenzaamheid onder ouderen. Wij leveren een bijdrage aan meer welzijn voor onze buurtbewoners zowel in ons ontmoetingscentrum, als door middel van onze wijkteams aan huis.

Onze vrijwilligers staan dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur klaar om gasten te ontvangen en te bedienen in ons Grand Café. Eten verbroedert! en dat is precies wat wij in OC Prinsenhof beogen. Dankzij onze bar en keuken komen onze gasten samen. Onder het genot van een drankje en een hapje  wordt eenzaamheid op die manier onderdrukt.

Daarnaast kunnen onze gasten deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals bingo, klaverjassen, schilderen, sjoelen en taallessen om er maar een paar te noemen. Bovendien hopen wij met een nieuw aanbod aan dagbestedingsactiviteiten de bestaande groep beter te bedienen en tevens nieuwe bezoekers aan te trekken.

Portret van een jongen met een bril
Pameijer-Werkt

Een van de belangrijkste partners van OC Prinsenhof is Pameijer Werkt.

 

Er is een vast leer/werkproject waar mensen met een indicatie aan de slag kunnen onder begeleiding van een leer/werk begeleiders. Tot 14.00 uur 's middags werken de vrijwilligers van Prinsenhof nauw samen met de medewerkers van Pameijer. Men helpt in de bediening, in de keuken, met de was enz. 

Na 14.00 uur wordt de organisatie alleen door vrijwilligers gedraaid.

Activiteiten

OC Prinsenhof biedt een grote verscheidenheid aan creatieve, educatieve en sociale activiteiten. Deze variëren van Engelse taalles tot klaverjassen en van tablet cursus tot de Buurtbibliotheek. 

Daarnaast verleent OC Prinsenhof zorg aan eenzamen in de wijk met behulp van het Buurtteam, dat bezoeken bij mensen thuis aflegt voor een praatje, een kopje koffie of gezellig samen boodschappen doen.

Speelkaarten
Chef-kok op het werk
Grand Café

De wijkkeuken van OC Prinsenhof is dagelijks geopend voor lunch en diner. Tegen schappelijke prijzen kunnen gasten genieten van een smakelijke maaltijd of een lekker kopje koffie met iets lekkers. Iedereen is welkom in ons Grand Café.

Statuten en overige

 

Bent u benieuwd naar waar wij voor staan:

Statuten OC Prinsenhof

Huishoudelijk reglement

Gedragscode vrijwillige medewerkers

bottom of page