top of page

Cliënten/Stagiairs

Cliënten 

Onze cliënten zijn van erg groot belang in het draaiend houden van Ontmoetingscentrum Prinsenhof. Zij helpen in  Prinsenhof op alle soorten manieren, in  de horeca maar daarnaast ook schoonmaken, strijken, was verzorging.

​

Wat is ‘Begeleid Werk’? 

Bij ‘Begeleid Werk’ werk je zelfstandig. Met ondersteuning van een jobcoach, die regelmatig bij je langs gaat. Je werkt bij een bedrijf of organisatie. Op een werkplek die bij jou past.

 

Voor wie is ‘Begeleid Werk’? 

‘Begeleid werk’ is voor mensen die (weer) aan het werk willen en daar ondersteuning bij nodig hebben. 

 

Wat houdt het in? 

  • We kijken naar jouw interesses. En brengen je competenties in kaart. Competenties vertellen in een paar woorden waar je goed in bent. En we kijken samen met jou wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen. 

  • We zoeken een werkplek die hierbij past. 

  • Jouw jobcoach komt regelmatig langs. Hij werkt je in en denkt met je mee. Bijvoorbeeld over het samenwerken met collega’s. Of de dingen die je doet op je werk. Hij ondersteunt ook jouw werkgever. Zodat je werk kunt doen waar je goed in bent. 

  • Je kunt ook trainingen volgen. Om jezelf verder te ontwikkelen in je baan. Of om door te groeien naar of in een betaalde baan. 

  • Er werken ook ervaringsdeskundigen in ons team: mensen die zelf dingen hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten.  

 

Wat levert het op? 

Je versterkt je vaardigheden en bouwt een werkritme op. Je werkt, waar mogelijk, toe naar een betaalde baan. 

​

Stagiairs

​

Ontmoetingscentrum Prinsenhof is een erkend leerwerkbedrijf (SBB), dit betekent dat wij ook stagiairs kunnen aannemen. Wij mogen stagiairs aannemen op het gebied van Sociaal-cultureel medewerker, Sociaal-maatschappelijke dienstverlener en Medewerker-fastservice. Interesse om bij ons stage te komen lopen? Neem dan contact met ons op. 

 

Sociaal-cultureel werker 

Als sociaal-cultureel werker (sociaal werker) begeleid je de organisatie van activiteiten voor allerlei mensen in wijken, buurten of dorpen die een zwakke sociale of financiële positie hebben in de samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren, ouderen, allochtonen of mensen die langdurig werkloos zijn. Of om mensen die om allerlei uiteenlopende redenen een kwetsbare of achterstandspositie hebben. Sociaal-cultureel werk is er voor iedereen. 

​

Sociaal-maatschappelijke dienstverlener 

De sociaal-maatschappelijk dienstverlener wil de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van de cliënt vergroten. Hij informeert en adviseert hen over regelingen, procedures en voorzieningen. Ook biedt hij ondersteuning. Hij kan werkzaam zijn in verschillende organisaties, zoals gemeenten, centra voor werk en inkomen, arbeidsbemiddeling, organisaties voor algemeen maatschappelijk werk, vluchtelingenwerk, justitiële inrichtingen, organisaties voor maatschappelijke opvang, slachtofferhulp, verslaafdenzorg, bureau sociaal raadslieden, woonorganisaties en zorg- en welzijnsorganisaties. Zijn kwaliteiten zijn van doorslaggevend belang bij het aangaan van een professionele relatie en bij het bereiken van de gewenste resultaten. De sociaal maatschappelijk dienstverlener heeft een positieve grondhouding en heeft respect en positieve interesse voor ‘anders zijn’. 

​

Medwerker-Fastservice  

Een  medewerker fastservice ondersteunt  de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten. Je bent een uitvoerende kracht en ondersteunt de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten. Je adviseert de gasten over het menu en de dranken. Veel van de voorbewerkte maaltijden maak jij verder klaar, zoals frituren, broodjes bereiden enzovoorts. Je werkt snel, maar toch geef je de klant alle zorg en ben je uiterst gastvrij. En heel belangrijk: jij kunt voor sfeer zorgen. Je weet: een tevreden klant komt terug. 

Jongeren op een workshop
bottom of page